luni, 27 ianuarie 2014

Copilărie ameninţată de o boală de inimă

Sergiu Petru Spatariuc, un băieţel de opt luni din satul Dimitrie Cantemir (Avrămeni), are nevoie de sprijinul semenilor din cauza problemelor medicale.
Când a venit pe lume a fost diagnosticat cu Sindrom Down, pentru ca numai la două luni medicii să-i anunţe pe părinţi că micuţul suferă de o malformaţie gravă la inimă, şi trebuie supravegheat continuu pentru că nu are voie să facă efort şi nici măcar să plângă. De atunci, micuţul trebuie să ia pastile zilnic, iar la vârsta de nouă luni, după mai multe investigaţii, urmează să fie operat pe cord.
Părinţii lui Sergiu Petru sunt oameni modeşti, singurul venit al familiei fiind reprezentat de alocaţia copiilor. Mai au speranţe că vor avea o brumă de bani pentru că au făcut demersuri pentru ca unul dintre ei să devină asistent personal al băieţelului. Familia Spatariuc locuieşte într-o casă bătrânească.
Sergiu Petru mai are două surioare, de doi, respectiv opt ani care nu au probleme de sănătate. Fetiţele, asemeni părinţilor, sunt triste că Sergiu Petru nu este sănătos. El are nevoie de un regim alimentar adecvat şi de multe ori părinţii fac eforturi supraomeneşti pentru a-i asigura lui cele necesare. Cu inima strânsă, se gândesc la ziua când micuţul va trebui operat. Ei au nevoie de aproximativ 6.000 de euro, bani necesari pentru investigaţiile medicale, intervenţia chirurgicală şi recuperare, şi singura speranţă stă în oamenii cu suflet mare care i-ar putea ajuta.
Cei care doresc să-l ajute pe micuţul Sergiu Petru o pot face donând orice sumă în conturile bancare deschise pe numele tatălui, Florin Spatariuc. 
Acestea sunt: RO53RZBR0000060016421442 LEI,
RO68RZBR0000060016421463-EURO, 
RO57RZBR0000060016421467-USD (dolari)
Cod SWIFT RZBRROBU.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu